طرح توجیهی پرورش زنبور عسل یا زنبورداری

طرح توجیهی زنبورداری 1402 تدوین شده در مهر ماه 1402 که کلیه محاسبات قیمت در آن با در نظر گرفتن دلار 50 هزار تومانی بوده و  این طرح کسب و کار را با جدول کامل برآورد هزینه و سود طرح پرورش کندوی عسل یا کلنی زنبور عسل را از طریق کلیک بر روی دکمه زیر و طی کردن روند پرداخت دانلود نمایید. طرح زنبورداری 1402 به عنوان یک کسب و کار زودبازده و پرسود میتواند گزینه جذابی برای سرمایه گذاری شما باشد . این کسب و کار افزایش عملکرد از نظر مدیریتی و اقتصادی از ارزش افزوده بالایی برخوردار بوده و برای تولید میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، زردآلو و هلو  و پروسه افزایش تولید بذر از گیاهانی مانند یونجه و پنبه حضور زنبور عسل برای گرده افشانی ضروری است.

زنبور داری و پرورش زنبور عسل در ایران و پلان های کسب و کار جدید اضافه شده به سایت نمونه سوال

پرورش زنبور عسل در ایران از زمان هخامنشیان وجود داشته عسل به عنوان غذایی کامل و البته با خواص درمانی همواره مورد استفاده و اقبال اقوام مختلف ایرانی در سراسر کشو ر بوده است , با افزایش جمعیت و البته اقبال بیشتر به مصرف کردن تولید کننده های زیادی را در ایران به سمت تولید عسل سوق داده و در اغلب موارد برای شروع یک کسب و کار نیاز به تهیه یک پلان یا طرح و مطالعات امکان سنجی و توجیه فنی و اقتصادی یا همان طرح توجیهی زنبور داری دارید .

طرح پرورش زنبور عسل

تدوین یک بیزنس پلان و مطالعات امکانسنجی طرح پرورش زنبور عسل کاری نسبتا پیچیده بوده و با توجه به اینکه قیمت ارز در کشور ما ثباتی نداشته طرحی که 3 سال قبل تهیه شده مطلقا قابل استناد نیست و نمیتوانید روی آن حساب کنید . لذا توصیه ما این است که این نمونه طرح توجیهی پرورش زنبور عسل را که در فرمت قابل ویرایش بوده و بصورت پیشفرض برای 100 کندوی عسل تدوین شده است دانلود کنید . اگر کسب و کار شما کوچکتر یا بزرگتر از 100 کندو است با توجه به جدولی که در انتهای طرح توجیهی زنبورداری و پرورش زنبور عسل آورده شده است میتوانید آن را اصلاح کنید .

باید بدانید زنبورهای عسل نوعی زنبور معمولی هستند که کار جمع آوری شهد گل در کندو را انجام می‌دهند  زنبورهای موجود در هر کندو یکی از سه نوع زنبور ملکه و زنبورهای نر و زنبورهای کارگر هستند.

طرح توجیهی زنبورداری
طرح توجیهی زنبورداری

حرفه‌ی زنبورداری نیز از خصوصیاتی مشابه خود زنبور عسل برخوردار است؛ با کمترین امکانات و سرمایه، بهترین شغل تولیدی ایجاد و با ارزش‌ترین محصول تولید می‌گردد. زنبوردار همواره در بطن طبیعت است و از طرفی به دلیل ارتباط مستمر با محصولات زنبور عسل، به ویژه عسل و زهر آن، از سالم‌ترین افراد جامعه محسوب می‌گردد. کتاب پرورش زنبور عسل برای استفاده دانشجویان علوم دامی و دامپزشکی، حرفه‌آموزان سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور و کارشناسان و پرورش‌دهندگان زنبور عسل گردآوری و نوشته شده است.

انواع زنبور های عسل:

  • زنبور عسل کارنیولان
  • زنبور عسل کوچک
  • زنبور عسل ایرانی
  • زنبور عسل شرقی یا هندی
  • زنبور عسل سیاه
  • زنبور عسل ایتالیایی یا زنبور طلایی
  • زنبور عسل قفقازی
  • زنبور عسل بزرگ

توجه: زنبور عسل معمولی که گاها با نام زنبور اروپایی هم عنوان میشوند  مهم‌ترین گونه زنبور عسل جهان است که بیشتر مباحث طرح توجیهی زنبورداری و پرورش زنبور عسل به این گونه از زنبور عسل مربوط می‌شود.

⇇ دانلود طرح توجیهی زنبورداری (1402)

ویژگی‌های عسل طبیعی

برای عسل خواص زیادی اععم از دارویی یا غذایی عنوان شده و مطالعات زیادی در باره ویژگی‌های عسل طبیعی انجام شده است که با مطالعه این کتاب میتوانید اطلاعات بیشتری کسب کنید .تمام هفت فرآورده‌ی زنبور عسل شامل عسل، عسلک، گرده‌ی‌گل،‌ ژله‌ی رویال،‌ موم،‌ بره‌موم و زهر به لحاظ بهداشتی و دارویی دارای اهمیت فراوان می‌باشند. زنبور عسل تنها دامی است که جهت تغذیه‌ی خود از اندام‌های گیاهی یا جانوری استفاده نمی‌کند و به عبارتی می‌تواند از هیچ، با ارزش‌ترین محصول کشاورزی و دامی را به وجود آورد. از طرفی نه تنها هیچ‌گونه زیانی به مراتع و محصولات کشاورزی وارد نمی‌کند؛ بلکه می‌تواند منشأ اثرات و برکات فراوانی نیز باشد و ده‌ها برابر قیمت عسل تولیدی، از طریق گرده‌افشانی گیاهان به انسان و محیط زیست او سود برساند. عسل مرغوب باید صاف و با غلظت کم باشد لذا تمام این موارد در طرح توجیهی زنبور عسل جهت آگاهی و آموزش کارآفرینان این حرفه به تفصیل بیان شده است.

عسل همواره به عنوان غذایی سالم و طبیعی مورد استفاده‌ی انسان بوده و مشهور است که خداوند فقط دو ماده را صرفاً به عنوان غذا آفریده که یکی شیر و دیگری عسل می‌باشد. صرف‌نظر از جنبه‌ی غذایی برخی فرآورده‌های زنبور عسل، عسل گسترده‌ترین و پرمصرف‌ترین داروی طب‌سنتی ایران بود  و تنها داروی مادی مورد اشاره در قرآن مجید است.

  • شاه انگبین غذایی است که معمولا همه لاروها در سه روز اول زندگی با ژل رویال تغذیه می‌شوند.
  • بره موم: ماده ای موم مانند است که توسط زنبورهای عسل تولید می‌شود خمیری چسبناک با بوی مطبوع و رنگ آن از سبز تا قهوه ای تیره متغیر است که رنگ و بوی بره موم در مناطق مختلف متفاوت است همچنین خواص آن به نوع گیاهان هر منطقه بستگی دارد و بره موم در هوای سرد شکننده و هوای گرم نرم چسبنده می‌شود.

درآمد طرح زنبورداری

میزان درآمد طرح زنبور داری برای کسانی که راه اندازی کسب و کار زنبورداری در اشل کوچک یا بزرگ را دارند با توجه به میزان کندو و البته منطقه راه اندازی کسب و کار و میزان تجربه مجری میتواند تفاوت های معنا داری داشته باشد ولی با لحاظ همه شرایط و با توجه به بازار این محصول به طور قطع میتواند در آمد طرح توجیهی زنبورداری مناسب بوده و جزو کسب و کارهای با بازدهی مناسب و در آمد خوب ارزیابی میشود . مهم است

بر اساس طرح توجیهی زنبورداری زنبور عسل در سال اول با 10 تا 20 کلنی شروع کنند و بتوانند با زنبورداری آشنا شوند به نوعی باید در سال اول کارآموزی انجام دهند و با مطالعه کتاب‌های زنبورداری، وب سایت‌ها، مشاوره و آموزش از کسانی که تجربه زیادی در این شغل دارند توانایی خود را در این شغل محک بزنند  و با آزمایش کسب تجربه از آسیب‌های احتمالی و علت یابی و استفاده از چیزهای مفید برای آینده آماده شوند و سال هر سلول به نرخ روز محاسبه می‌شود.

موقعیت استقرار زنبورستان

به طور قطع به یقین موقعیت استقرار پروژه کسب و کار زنبورداری بسیار مهم بوده و انتخاب محل زنبورستان اهمیت بسیاری در حاشیه سود یک زنبوردار خواهد داشت  , طبق طرح توجیهی زنبورداری عسل منطقه مورد نظر ترجیحا باید  خوش آب و هوا و با گلهای فراوان باشد زیرا محیطی بدون گل و گیاه یا با گل و گیاه کم یا فقط یک دوره کوتاه از سال برای شروع کسب و کار زنبورداری مناسب نیست و قطعا ضروری‌ترین بخش زنبورداری داشتن محیط مناسب است و ترجیحا مکانی که در اکثر فصول سال گل زیاد باشد برای این کار مناسب است.

بهترین مکان برای استقرار زنبورهای عسل باغات وسیع و مزارع بزرگی است  در این صورت بهترین بازده فرآوری را از زنبورستان خواهید داشت چون فرآوری عسل با کارکرد زنبورها و فضایی که در آن قرار دارند رابطه مستقیم دارد.

هزینه راه‌اندازی زنبورداری شامل هزینه‌های آماده‌سازی مکان مناسب , هزینه‌های خرید کندوها , هزینه‌های مربوط به تهیه تجهیزات مثل لباس , روپوش , روبند و دستکش و هزینه‌های خوراک و نگهداری زنبورها در طول سال است .
اگر بهترین زنبوردار باشید اما محیط فاقد گل و گیاه باشد موفق نخواهید شد زیرا زنبورها مانند سایر موجودات زنده به آب نیاز دارند و هر چه آب تمیز و سالم‌تر در دسترس باشد، کندوها کارآمدتر و زنبورستان بهتر است.

لوازم زنبورداری

تامین لوازم و تجهیزات زنبورداری  اهمیت بسیار زیادی در اجرای پروژه و بازدهی مناسب طرح توجیهی زنبور عسل برخوردار است زنبورداری ابزارهای خاصی را نیاز دارد که به معرفی آنها می‌پردازیم, وسایل مورد نیاز در زنبورداری بسیار متنوع می باشند که بسته به مرحله زنبورداری متفاوت است.اما به طور خلاصه در مرحله اول نیاز به کندو، طبق کندو، ورق موم آج شده، لباس زنبورداری، دستکش زنبورداری، دودی زنبورداری، دودی زنبورداری و برس زنبورداری می باشد.در مرحله دوم زنبورداران غیر از عسل به برداشت گرده گل، بره موم و ژل رویال نیز می پردازند.برای برداشت گرده گل نیاز به تله گرده گیر و برای برداشت ژل رویال نیاز به تخصص خاص و لوازم برداشت ژل رویال می باشد.

طرح توجیهی زنبورداری 1402 را همینک دانلود کنید

این محصولات نیز همانند عسل برای زنبورداران بسیار اهمیت دارد و برای انواع بیماری ها مصرف می شود. و در مرحله بعد زنبورداران به تولید ملکه زنبور عسل نیز می پردازند که تخصص و لوازم پرورش ملکه را نیاز دارد. در ادامه کارایی هر یک از این موارد را به طور خلاصه توضیح خواهیم داد.

لباس زنبورداری اصولا لباس‌های یک تکه یا دو تکه‌ای است که تمام بدن را می‌پوشاند که باید با پوشیدن کفش و گذاشتن کلاه زنبورداری استفاده شود برای ورود به زنبورداری باید آمادگی لازم را برای ارزیابی سلامت کلنی خود داشته باشید و اقدامات مناسبی را برای مقابله با هرگونه اثرات منفی انجام دهید. این نیاز به سطح معینی از دانش، تجربه زیاد و بررسی و کسب تجربه در این زمینه دارد.
همچنین پوشیدن دستکش‌های چرمی یا پلاستیکی تا زمانی که بدن در برابر نیش زنبور مصون بماند کمک می‌کند اما پس از آن بهتر است فقط در موارد ضروری از دستکش استفاده کنید زیرا به راحتی می‌توانید بدون دستکش زنبورداری انجام دهید.

  • کندو ساختاری است که توسط انسان ساخته شده و کلنی زنبور عسل در آن زندگی می‌کند. در طول سالیان، طیف گسترده‌ای از کندو‌ها ایجاد شده است. بیشتر زنبورداران از کندوی ده قاب مدرن یا لانگستروت استفاده می‌کنند. یک کندو معمولی شامل یک پایه کندو، یک تخته پایین با گیره ورودی یا کاهنده، یک سری جعبه یا بدنه کندو با قاب‌های معلق حاوی پایه یا‌شانه، و پوشش‌های داخلی و خارجی است.
  • شانه موم معلق که در داخل یک قاب نگه داشته می‌شود، جزء ساختاری اصلی داخل کندو است. در کندو‌های دست ساز، ‌شانه موم چوبی یا پلاستیکی از یک ورق موم زنبور عسل یا پایه پلاستیکی شروع می‌شود. پس از اینکه کارگران موم را برای بیرون کشیدن پایه اضافه کردند، سلول‌های کشیده شده برای ذخیره عسل و گرده یا برای پرورش بچه استفاده می‌شود.
  • قاشق: در کارهای مختلف زنبورداری استفاده می‌شود.
  • سیم گالوانیزه: در ساخت قاب یا قاب سیمی استفاده می‌شود.
  • موم دوز: موم دوز دارای چرخ دنده ای است که با حرارت دادن آن در آب داغ روی کاغذ مومی دوخته می‌شود و با استفاده از صفحه مومی دوز آن را روی سیم قاب حرکت می‌دهید.
  • واکس کاتر: دارای چرخ فلزی تیز است که برای برش کاغذهای مومی به ابعاد دلخواه استفاده می‌شود.
  • علاوه بر اجزای اصلی کندو، افزودن سایر تجهیزات نیز امکان‌پذیر است. تعداد کمی از زنبورداران دوست دارند از تخته پایینی باریک استفاده کنند و برخی دیگر از پوششی به سبک انگلیسی متفاوت استفاده کنند. زنبورداری فضای زیادی را برای خلاقیت و فردی شدن فراهم می‌کند.طرح احداث نیروگاه خورشیدی صنعتی (سال 1402)

بیماری‌ها و مراقبت از کندو های زنبور عسل

در کسب و کار پرورش زنبور عسل باید اهمیت زیادی به بهداشت کلنی ها و کندو ها بدهید و مواظب سرایت بیماری های مختلف به کندو ها شوید . بیماری‌های زنبور عسل  30 الی 40 نوع بیماری هستند از مهم‌ترین موضوعات در طرح توجیهی زنبور عسل 1402 به شمار می‌رود , همچنین برای محافظت از صورت و گردن خود در برابر نیش باید همیشه از روبند زنبور عسل استفاده کنید. هنگام کار زنبور‌ها لباس سفید یا خرمایی مناسب‌ترین است. زنبور‌ها نسبت به رنگ‌های تیره، مواد تیره و لباس‌های ساخته شده از الیاف حیوانی واکنش نامطلوبی نشان می‌دهند. مبتدیانی که از نیش زدن می‌ترسند باید دستکش‌های بوم یا چرمی بپوشند.

بخاطر جلوگیری و پیشگیری از انتقال اغلب بیماری ها به کندو هاسعی کنید زنبورستان را در فاصله بیشتر از حداقل  500 متری منازل مسکونی یا طویله های احشام و حیوانات خانگی انتخاب کنید.

طرح توجیهی زنبور عسل

طرح توجیهی زنبورداری و پرورش زنبور عسل پتانسیل کسب درآمد بدون مشکل را داراست که زمینی به مساحت 110 ایی 160 متر مربع برای شروع کافی است اما باید برای سال‌های بعد توسعه یابد زیرا تولید در فضای محدود چندان مقرون به صرفه نیست و مساحت محل کار حدود 1600 متر مربع است.در حال حاضر یک نمونه طرح توجیهی زنبورداری 1402 در فرمت doc آماده دانلود است . این طرح کسب و کار پرورش زنبور عسل برای 50 الی 150 کلنی قابلیت ویرایش سریع دارد و نیاز به تغییرات زیادی ندارد .هم اکنون دانلود کرده و ما را به دیگران معرفی کنید

⇇ دانلود طرح توجیهی زنبورداری (1402)

دانلود سوالات آیین نامه رانندگی